Sign Of The Hammer

Niezależne forum o różnej tematyce.

#1 2010-07-21 17:55:26

Gregorius

Administrator

Punktów :   

Podstawowe informacje o malowaniu modeli

1.Sprawdź,czy wyczyściłeś model z wszystkich nadlewów.Paskudnie potem wyglądają na figurce.Najlepiej jest je czyścić skalpelem lub nożykiem modelarskim.
2.Zawsze używaj podkładu.Najlepszy jest czarny,matowy podkład kupiony w Castoramie.Nie warto tracić kasy na oryginalny z Games Workshop,gdyż jest to ten sam produkt,tylko z innym opakowaniem i w cenie 40 zł!Jeżeli chcesz,aby model miał ciemniejszy odcień,użyj czarnego podkładu-jeżeli jaśniejszy-białego.
3.Przygotuj sobie miejsce pracy.Ja np. nie lubię pracować w bałaganie.Dobrym rozwiązaniem jest paint station,lecz nie kupione , tylko wykonane samemu.Chodzi mi o coś takiego(nie jest to moje paint station,może kiedyś wrzucę zdjęcie)-
http://img443.imageshack.us/img443/3478/m340172a1paintstation37.jpg
4.Będzie ci potrzebne:woda w pojemniczku(do maczania pędzli),pędzle modelarskie,chusteczka(do wycierania pędzli),farbki(dobre są Cytadelki),model,dobre światło i wygodne krzesło.
5.Maluj dokładnie,rozwadniaj farbę.Nie da się od razu pomalować modelu pociągnięciem pędzla,trzeba się trochę namęczyć.
6.Najpierw pomaluj większe elementy,a później detale.
7.Jeżeli chcesz mieć naprawdę ładnie wyglądający model,pomęcz się przy jego malowaniu.
8.Fajnym pomysłem są Washe-do cieniowania.

Hail & Kill!

Stopka forum

RSS